A cím ne tévesszen meg senkit: Ez nem egy New Yorki történet csodálatos kezdete lesz, hanem az én kezdetem a kinja platformmal. Úgy döntöttem, hogy ide fogom írni a legfrisebb eseményeket, blog formájában. Így mindenki el tudja olvasni, hogy mi történik velem és ami igazán fontos, nekem is csak egyszer kell leírni. Éljen a lustaság :). Ha valakinek nem lenne teljesen világos, az oldal amit éppen olvastok részben a két kezem munkája és neki köszönhetem, hogy most itt vagyok. Ez a kinja, amin én is dolgozom.

Nah, de jöjjön a képes beszámoló.

A héten az iroda tetején ebédeltünk, ez a kép ott készült.

Minden vágyam az volt, hogy valami igazi amerikait egyek, úgy hogy nem is sokkal a megérkezésem után ettem egy hamburgert

Advertisement

Ami finom volt, bár egy ukrán vendéglőben ettem, de azért én amerikainak veszem.

Nagyon közel van az itteni irodához a kínai negyed. Ami érdekes benne, hogy néha azért angol feliratot is látni!

Advertisement

Aztán el is érkezünk a tengap esti vacsorához, ez állítólag nagyon amerikai!

Advertisement

Nagyon finom volt! Ilyen nagy zacskóban eléd vágják a mindenfélével összefőzött rákokat, aztán kalapács, kisfogó és lehet enni. Lehet a rutinosabbaknak nincs ilyen problémájuk, de nekem kb zuhanyoznom kellett utána, annyira koszos voltam.

Ma pedig, az első szabad napomon, turistáskodtam egy kicsit. Megnéztem az új WTCt és a régi helyét:

Advertisement

Bejártam kicsit Lower Manhattant és láss csodát egy ismerős hely:

Advertisement

Bizony, bizony, ebben a kikötőben játszódott a DiCapriós Wall Street farkasa jelenet, amikor a hajón találkozik az FBI ügynökkel. Filmekből jól ismert helyekre bukkan az ember. Tervezek is egy Die Hard 3 túrát, amiben megnézem merre forgatták Bruce izgalmas kalandjait!

Úgy gondoltam, hogy megnézem a szabadság szobrot. A sorról ami oda várt nem csináltam képet, de szerintem akkora lehetett, mint a szociban a banánra várás. Igaz, hogy azt nem láttam, de ez héccencségre akkora volt!

Advertisement

De hoppá, nem adtam fel! Van egy komp ami Manhattanből Staten Islandra megy és viszonylag közel halad el a szobor mellett. Úgy hogy arra felültem és már hasítottuk is a hullámokat!

Advertisement

Ez a legközelebb amire kerültem a szoborhoz és van egy olyan érzésem, hogy közelebb nem is fogok, mert azt a sort kiállni nem nagyon akarom. Pedig én aztán türelmes vagyok!

Jöjjön a végére még egy kis amerikai finomság:

Advertisement

Lehet így elsőre elég gusztustalannak néz ki, de higgyétek el nekem az íze még rosszabb! Pont a héten volt szó róla, hogy már New Yorbkan az Ebola, de ha valamitől bajom lesz, akkor attól, hogy ezt megettem.

Ezzel be is fejezem az első beszámolót!